Turistické noviny a Cyklobusy Český ráj

Turistické noviny 2019, autor: Archiv SČR

Tisková zpráva SČR 7/2019, vydána 22. května 2019

TURISTICKÉ NOVINY ČESKÝ RÁJ 2019

Doba dovolených a výletů se blíží. Pro jejich snadnější plánování připravilo Sdružení Český ráj ve spolupráci s informačními centry a dalšími partnery v regionu tradičního průvodce turistickou sezonou. Jedná se o turistické noviny Český ráj 2019, které návštěvníkům i místním přinášejí důležité informace o nabídce celého území.

„Každým rokem vybíráme do novin téma, které chceme čtenářům blíže představit. Pro ten letošní jsme zvolili tradice a místní produkci. Český ráj je totiž mj. místem, kde návštěvníci najdou jedinečné a zachovalé stavby lidové architektury, dosud žijící tradiční řemesla i kvalitní a poctivé lokální produkty,“ informuje Lucie Rakoušová ze Sdružení Český ráj.

V turistických novinách krom hlavního tématu čtenáři najdou kalendář akcí a důležitých výstav v regionu, přehledy turistických památek a cílů, novinky z regionu a informace o vstupném a otevírací době turisticky zajímavých míst.

Noviny v elektronické podobě najdete zde:

CYKLOBUSY ČESKÝ RÁJ 2019 – VYUŽÍVÁNÍM CYKLOBUSŮ ŠETŘÍTE PŘÍRODU I STAROSTI S PARKOVÁNÍM!

Již dvacátým rokem mají návštěvníci Českého ráje od května do září možnost využívat k přepravě letní cyklobusy, které letos doznaly významných změn. Nově se rozjedou na sedmi linkách, došlo k úpravám tras a k rozšíření počtu spojů. To se týká především turistických linek a spojů, z nichž část nabízí i přepravu kol. Obecně ale Českým rájem jezdí - obzvlášť v pracovních dnech - velké množství autobusových linek i vlakových spojů, které mohou návštěvníci při poznávání regionu také využít.

„Rozšíření počtu spojů cyklobusů velmi vítáme a věříme, že budou návštěvníky regionu motivovat k jejich většímu využívání. To by vedlo nejen k šetrnější turistice, ale turistům také výrazně ubudou starosti s parkováním v jádrovém území Českého ráje, které začíná být všeobecně obtížně řešitelným problémem. Navíc je tu i možnost dobře zkombinovat cyklobusy mezi sebou a navázat i na vlakové spojení,“ doplňuje Lucie Rakoušová ze Sdružení Český ráj.

Více najdete zde: https://www.cesky-raj.info/cs/cykliste/cyklobusy.html

Vytvořeno 27.5.2019 14:36:59 | přečteno 299x | rakousoval