Centrem pozornosti byla na jednání Žitavská cyklotrasa

cyklostezka Žitava - jednání

Jičín - Sdružení Český ráj ve spolupráci s jednatelstvím jičínské oblasti Krajské hospodářské komory Královéhradeckého kraje iniciovalo v Jičíně pracovní setkání.

Uskutečnilo se k problematice optimalizace cyklodopravy na Jičínsku jako součást právě probíhající optimalizace Koncepce cyklodopravy Královéhradeckého kraje, kterou zpracovává Centrum dopravního výzkumu Olomouc.

Za účasti zástupců Jičína, Nové Paky, Sobotky, dobrovolných svazků obcí Brada, Mariánská zahrada, Rozhraní a odborníků zaměřených na tuto problematiku byla největší pozornost věnována páteřní cyklotrase, známé pod pracovním názvem “Žitavská cyklotrasa“, dále možnosti napojení cyklotras a cyklostezek na cyklodopravu v Jičíně a budování cyklostezek, důležitých pro bezpečnost dopravy.

Zpracovatel tak měl možnost seznámit se podrobněji s potřebami rozvoje cyklodopravy na Jičínsku nejen pro cestovní ruch (cyklotrasy), ale pro každodenní dopravní využití obyvatelstvem (cyklostezky).

Autor: D.Jung, Krajská hospodářská komora Jičín
Vytvořeno 10.12.2008 10:20:26 | přečteno 67x | zdarska