Český ráj byl představen novinářům z Čech i Slovenska

TZ č. 9, autor: Pavla Bičíková

Tisková zpráva SČR 09/2014, vydaná 23. září 2014

Sdružení Český ráj, jehož hlavním cílem je rozvoj a propagace regionu, připravilo ve spolupráci s partnery ve dnech 10. až 13. září t. r. dva presstripy pro české a slovenské novináře. „Na jaře letošního roku jsme byli osloveni zastoupením České centrály cestovního ruchu CzechTourism v Bratislavě ohledně spolupráce při koordinaci několikadenního presstripu pro novináře ze Slovenska, jehož smyslem bylo představit základní nabídku a krásy našeho regionu,“ uvedla Lucie Rakoušová ze Sdružení Český ráj. „Zároveň jsme byli požádáni i zastoupením ČCCR CzechTourism v Praze v souvislosti s kampaní Česko – země strhujících příběhů o organizaci dalšího presstripu, tentokráte pro české novináře,“ dodává Rakoušová.

Novinářům ze Slovenska byla představena hlavní nabídka regionu (hrady, zámky a další turistické cíle, lidová architektura, skalní města, aktivní turistika) a čeští novináři byli seznámeni s nabídkou v duchu „filmové turistiky“ a putovalo se po místech natáčení nejznámějších a nejoblíbenějších českých i zahraničních filmů a pohádek.

„Novináři byli z nabídky regionu nadšeni a zůstáváme s nimi i nadále ve spojení. O výstupech presstripu v podobě článků o Českém ráji v tištěných či elektronických médiích budeme informovat,“ shrnuje Lucie Rakoušová.

Do budoucna chystá Sdružení Český ráj další tematické presstripy, poznávací cesty a fóra cestovního ruchu určené pro novináře, podnikatele v cestovním ruchu i odbornou veřejnost a další partnery z regionu. Cílem těchto aktivit bude zaměřit se právě na jednotlivé tematické nabídky, jako je zmiňovaná filmová či bezbariérová turistika a více je rozšířit do povědomí návštěvníků regionu, kteří by za ní mohli cíleně jezdit. Tyto aktivity budou součástí realizace nového projektu „Český ráj – nové trendy v cestovním ruchu“, který je spolufinancován prostředky EU.

Velký dík patří všem našim partnerům, kteří se na organizaci presstripu podíleli:

Město Jičín, Turnovské památky a cestovní ruch - příspěvková organizace města Turnova, spol. Sundisk s.r.o., NPÚ ÚPS na Sychrově, NPÚ – Státní zámek Mnichovo Hradiště, spol. Kinský dal Borgo, a. s., Škoda Muzeum v Mladé Boleslavi, Muzeum Českého ráje v Turnově, EA Hotels – zámek Hrubá Skála, DUV Granát, J. M. Schlik, s.r.o., Hotel Jičín, s.r.o., Hotel Karel IV. Turnov, Ing. Pavla Bičíková.

rop nuts rgb  eu investice do vasi budoucnosti plnobarevna rgb

Vytvořeno 23.9.2014 17:34:47 - aktualizováno 7.10.2014 13:51:04 | přečteno 534x | rakousoval