Český ráj se prezentoval na veletrzích cestovního ruchu

TZ č. 3, autor: Archiv Sdružení Český ráj

Tisková zpráva SČR 3/2015, vydaná 21. dubna 2015

První měsíce roku jsou vždy pro Sdružení Český ráj a informační centra v regionu ve znamení intenzivní propagace na veletrzích cestovního ruchu. Nejinak tomu bylo i letos, kdy od začátku roku byl Český ráj představen na těchto významných evropských veletrzích:
  • Vakantie Utrecht (14. – 18. 1.)
  • Reisemarkt Drážďany (30. 1. – 1. 2.)
  • Holiday World Praha (19. – 22. 2.)
  • For Bikes Praha (27. – 29. 3.)

„Turistický region Český ráj byl na výše uvedených veletrzích prezentován ve společné expozici s Libereckým či Královéhradeckým krajem. Za tuto možnost jsme rádi a spolupráce s kraji si v tomto směru velmi vážíme. Mj. také díky této spolupráci dochází k rozložení nákladů na účast na těchto veletrzích,“ uvedla Lucie Rakoušová ze Sdružení Český ráj.

Prezentace regionu proběhla tradičně i na veletrzích regionálního významu:

• RegionTour Brno (15. – 18. 1.)

• Dovolená a region Ostrava (6. – 8. 3.)

• Infotour Hradec Králové (13. – 14. 3.)

• EuroregionTour Jablonec nad Nisou (19. – 21. 3.)

Na veletrhu Vakantie Utrecht byl Český ráj zastoupen společně s oblastí Mladoboleslavsko na společném stánku s Libereckým krajem. Osobní účast zajistil Gerard Keijsper, vedoucí Infocentra Mladá Boleslav, který i díky svým kořenům dokáže nejlépe reagovat na dotazy a poptávku holandských návštěvníků. Souběžně s holandským veletrhem je první polovina ledna ve znamení veletrhu GO a REGIONTOUR v Brně. Z důvodu neúčasti Libereckého ani Královéhradeckého kraje byly informace o Českém ráji představeny na stánku města Jičín a Středočeského kraje.

REISEMARKT DRÁŽĎANY

21. ročník druhého největšího veletrhu cestovního ruchu ve východním Německu – Reisemarkt 2015 spojený s veletrhem Caravaning & Camping každoročně přiláká na 30 tisíc návštěvníků.
Na veletrhu mělo své zastoupení i Sdružení Český ráj, které ve spolupráci s městem Jičín představilo v rámci stánku Královéhradeckého kraje přírodní krásy a památky Českého ráje. Nejvíce se návštěvníci zajímali, jako již tradičně, o hrady, zámky a skalní města a samozřejmě i o ubytování a turistické mapy v jakékoliv podobě. Zajímavá byla pro ně i Valdštejnská tematika, zejména herní plán Cesta za slávou, která popisuje Valdštejnův život od narození až po zavraždění v Chebu.
„Mnozí přicházeli cíleně s konkrétními dotazy a jejich znalosti o Českém ráji předčily naše očekávání. Jsme rádi, že destinace Českého ráje patří stále mezi vyhledávaná místa německých turistů pro strávení dovolené,“ dodává Alena Stillerová z Městského úřadu v Jičíně.

HOLIDAY WORLD PRAHA 2015

Na 24. ročníku mezinárodního veletrhu, který je největším tuzemským veletrhem cestovního ruchu u nás, se Český ráj prezentoval ve společné expozici s Libereckým krajem. Veletrh navštívilo v celkovém součtu na 35 tisíc lidí.  „Největší zájem byl o propagační materiály hradů, zámků a skalních měst, o katalog Dovolená, o mapu turistických cílů, o tipy na výlety a katalog TOP akcí. Dále si návštěvníci žádali tipy na ubytování. Poptávka byla i po programech pro rodiče s dětmi,“ uvedla Eliška Gruberová z organizace Turnovské památky a cestovní ruch.

K propagaci měl Liberecký kraj připravené i zajímavé soutěžní kvízy o hodnotné ceny. Odpovědi na otázky návštěvníci nacházeli ve vystavených materiálech na stáncích jednotlivých oblastí v rámci kraje. O soutěž byl poměrně velký zájem.

FOR BIKES 2015

Cyklistický veletrh se za dobu své pětileté existence dostal na špičku veletrhů s cyklistickou tematikou a mezi přední sportovní veletrhy v ČR. Český ráj se zde každoročně představuje spolu s dalšími regiony na stánku Libereckého kraje. Mezi prezentovaná témata patří Greenway Jizera a tipy na cyklistické výlety, ale i kalendář akcí, pěší výlety a nabídka aktivní dovolené v regionu. Nabídka krajů a turistických regionů je na veletrhu prezentována pod hlavičkou národního projektu Česko jede.

Na ostatních tuzemských veletrzích je všeobecně největší zájem o tipy na výlety, kalendář TOP akcí a o nabídku pro rodiny s dětmi. Návštěvníci se také zajímají o novinky, které se na jednotlivých památkách a atraktivitách chystají na nadcházející sezonu a časté dotazy také směřují k provozu cyklobusů.

Skutečnost, že je o tištěné materiály mezi lidmi stále zájem i v dnešní době, kdy většina lidí dává přednost vyhledávání informací na internetu, vypovídá o tom, že má smysl v jejich vydávání i nadále pokračovat, byť náklad vydávaných tiskovin je postupně snižován.

rrrss rgb eu investice do vasi budoucnosti plnobarevna rgb

Vytvořeno 21.4.2015 14:03:12 | přečteno 280x | rakousoval