Go a Regiontour 2010

Regiontour 2010

Tisková zpráva 02/2010, vydána 26. ledna 2010

Ve dnech 14. - 17. ledna se Sdružení Český ráj účastnilo 19. ročníku veletrhu cestovního ruchu Go
a Region Tour 2010 v Brně. Letos ho navštívilo přes 30 tisíc lidí, kteří měli možnost seznámit se s nabídkou turistického regionu Český ráj. Návštěvnost veletrhu byla na stejné úrovni jako v loňském roce.

Veletrh nabídl pestrou přehlídku turistických nabídek regionů České republiky, ale i Slovenska. Český ráj se prezentoval, jako v předchozích letech, na stánku Libereckého kraje společně s Českolipskem a Jizerskými horami. Návštěvníci regionu si na stánku mohli zasoutěžit o zajímavé ceny, nebo třeba vyrýžovat české granátky.

Mezi představené novinky na veletrhu patřil nově vydaný přehled kulturních, sportovních a společenských akcí kalendář TOP akcí v Českém ráji a infomapa Českého ráje. V rámci veletrhu proběhl i křest koordinační mapy pohádkových a zážitkových regionů, ve které je zařazen i Český ráj svojí připravenou turistickou hrou „Za pověstmi Českého ráje. Mapa je k dispozici na RTIC Turnov za cenu 25 Kč.

Nejvíce dotazů ze strany návštěvníků veletrhu směřovalo na novinky v nabídce turistického regionu, možnosti ubytování v Českém ráji, cykloturistiku a programy pro děti a seniory.

Na veletrhu měli návštěvníci možnost ochutnat také regionální pivo z pivovaru Nová Paka, prezentujícího se na stánku Novopacka. Regionálním výrobcům byla věnována i prosklená vitrína stánku, kde si návštěvníci mohli prohlédnout šperky s českými granáty a zajímavě zpracované české sklo zapůjčené Družstvem umělecké výroby Granát, dále šperky zhotovené z vinutých perlí, které poskytla železnobrodská společnost Kortanglass.

Regiontour 2010

Vytvořeno 26.1.2010 15:45:09 | přečteno 60x | zdarska