Holiday World Praha 2009

Holiday 1

Na pražském výstavišti se ve dnech 5. - 8. února 2009 uskutečnil již 18. ročník středoevropského veletrhu cestovního ruchu Holiday World Praha. Na celkové ploše přes 24 tisíc metrů čtverečních se představilo 870 vystavovatelů z bezmála 50 zemí světa. Během čtyř dnů navštívilo veletrh přes 30 tisíc návštěvníků. Tento prestižní veletrh cestovního ruchu se každoročně stává místem, kde je soustředěna aktuální a kompletní nabídka nadcházející hlavní turistické sezony a je místem setkání odborníků z oblasti cestovního ruchu i laických milovníků cestování.

Sdružení Český ráj si z tohoto veletrhu přivezlo 3. místo v soutěži vyhlašované vydavatelstvím TTG Travel Awards 2009 v kategorii „Turistický region, oblast či město, kde jste se setkali s nejlepší kvalitou přijetí“. Tento úspěch je výsledkem kvalitní propagace regionu jako celku a zejména kvalitní práce provozovatelů všech atraktivit. Sdružení Český ráj chce touto cestou poděkovat všem partnerům, kteří k získání tohoto ocenění přispěli.

Sdružení Český ráj se představilo v rámci Českého ráje na stánku Libereckého kraje. V prosklené vitríně se prezentovala tradice regionu - šperkařství a kamenářství. Šperky s českými granáty a zajímavě zpracované české sklo zapůjčilo Družstvo umělecké výroby Granát. Malou výstavu doplnily originální šperky z turnovské dílny Šperk Beršram a vinuté perle z železnobrodské společnosti Kortanglass.

Největší zájem mezi návštěvníky byl o turistiku a cyklistiku, přírodu, skalní města, památky, ubytování, vyhledávané byly také materiály zaměřené na kamenářství a šperkařství. Propagována byla i nově opravená turnovská synagoga. Časté dotazy návštěvníků patřily rodinné dovolené a připraveným programům pro děti.

„Potěšila nás znalost regionu Český ráj i jeho nabízených programů jako je turistická hra Za pověstmi Českého ráje či Po stopách Albrechta z Valdštejna. Díky dojezdové vzdálenosti z Prahy byl velký zájem i o kalendáře akcí pořádaných v našem regionu,“ uvedla Eliška Gruberová, vedoucí odboru cestovního MěÚ Turnov. Zájem vzbudil i nově prezentovaný katalog regionálních výrobců, který měl na veletrhu svoji premiéru.

Na stánku Libereckého kraje proběhla i zajímavá setkání, mezi které patřilo i jednání Správní rady Asociace turistických regionů České republiky, jehož předsedkyní je starostka Turnova Hana Maierová.

ikona souboruTiskovou zprávu lze stáhnout zde

Holiday World

HW

Holiday World 2009