Krásy a turistická nabídka Českého ráje byly představeny novinářům z Polska a Lotyšska

, autor: Veronika Mireková

Tisková zpráva SČR 4/2015, vydána dne 29. dubna 2015

Ve dnech 15. až 17. dubna navštívili region Českého ráje v rámci dvou presstripů novináři z Polska a Lotyšska. „Obě setkání s novináři se uskutečnily ve spolupráci se zastoupením České centrály cestovního ruchu CzechTourism pro Polsko a Lotyšsko, kterou jsme oslovili s nabídkou a pozvánkou pro novináře do našeho regionu,“ uvádí Lucie Rakoušová ze Sdružení Český ráj, jehož posláním je posílení „značky“ regionu Český ráj doma i v zahraničí.

Polští novináři se u nás zdrželi tři dny, během kterých jim byla představena turistická nabídka regionu - od skalních měst, hradů a zámků, atraktivit zaměřených na dovolenou s dětmi až po aktivní turistiku na Greenway Jizera, kde měli možnost vyzkoušet si na vlastní kůži také hit posledních let – koloběžky. „Při přípravě programu jsme byli požádáni i o představení a zajištění prohlídky jednoho z našich regionálních pivovarů,“ doplňuje Lucie Rakoušová.

Dle slov průvodkyně (a tlumočnice), která byla novinářům po celou dobu k dispozici, odjížděli polští novináři nadšeni. Ohromila je pestrá nabídka a koncentrace přírodních krás a historických památek na poměrně malém území, a také mnoho možností jak aktivně trávit volný čas v každém věku. Někteří ze zúčastněných novinářů cestují v rámci své pracovní náplně i do exotických destinací po celém světě, a i přesto byli Českým rájem okouzleni. Doslova dechberoucí pro ně byla skalní města a navštívené hrady a zámky, při jejichž prohlídce neskrývali své nadšení. Zapůsobila na ně také šikovnost a zručnost místních řemeslníků, kamenářů a šperkařů, ale i Škoda Muzeum v Mladé Boleslavi a nostalgicky zavzpomínali na své dětství díky známé postavičce loupežníka Rumcajse. A v neposlední řadě ocenili místní gastronomii včetně ochutnávky regionálního piva.

Novináři z Lotyšska v regionu prožili necelé dva dny a jejich program zahrnoval i návštěvu Liberce a hlavního města Prahy. Na Český ráj jim tedy nezbývalo tolik času, ale krásy skalních měst, hrady a zámky, jež patří mezi atraktivity, které region charakterizují, jim představeny byly. „Pro návštěvníky z Lotyšska jsou atraktivní hory i krajina typu Českého ráje a je žádoucí, ukázat jim z Česka víc, než jen hlavní město, kam pravidelně jezdí. Proto se pro ně ČCCR CzechTourism snaží vždy zajistit i program mimo Prahu, za což jsme rádi. Se všemi zúčastněnými novináři jsme i nadále ve spojení prostřednictvím zahraničního zastoupení CzechTourism. O výstupech presstripu v podobě článků o Českém ráji v tištěných či elektronických médiích v zahraničí budeme informovat,“ shrnuje Lucie Rakoušová.

Na financování presstripů se podílela ČCCR CzechTourism, Sdružení Český ráj a Královehradecký kraj (v rámci podpory činnosti destinačních managementů).

Velký dík patří všem našim partnerům, kteří se na organizaci presstripu podíleli a přispěli k jeho obsahu i bezproblémovému průběhu: Škoda Muzeum v Mladé Boleslavi, hrad Kost - spol. Kinský dal Borgo, a. s., EA Hotels – zámek Hrubá Skála, Prachovské skály - J. M. Schlik, s. r. o., Město Jičín – Mgr. A. Stillerová, Hrad a zámek Staré Hrady – Tarbon s.r.o., Pivovar Nová Paka, a. s., Klenotnice Nová Paka, Sundisk s. r. o., NPÚ ÚPS na Sychrově, DUV Granát, průvodce/tlumočnice – p. Mireková.

rop nuts rgb    eu investice do vasi budoucnosti plnobarevna rgb

Vytvořeno 6.5.2015 9:40:15 | přečteno 371x | rakousoval