Pracovní seminář k 55. výročí založení CHKO Český ráj

trosky

Tisková zpráva 22/2010, vydána 4. listopadu.

Od vzniku Chráněné krajinné oblasti Český ráj uplynulo letos už 55 let. K tomuto výročí uspořádala Správa CHKO Český ráj ve spolupráci se Sdružením Český ráj ve dnech 21. a 22. října v penzionu Podháj v Sedmihorkách pracovní seminář s názvem „Český ráj pro třetí tisíciletí“.

Seminář zahájil a první příspěvek na téma „Český ráj pohledem ochrany přírody a krajiny“ přednesl dr. František Pelc, ředitel AOPK ČR. Další program obsahoval zajímavé prezentace „Milníky ve vývoji území Českého ráje“, „Čím je Český ráj jedinečný“, „Nejvýznamnější současná témata v Českém ráji“, ale i diskusní blok „Hospodářské aktivity v regionu“.

Klíčovou součástí prvního dne setkání byla také diskuse o možnostech dalšího rozvoje Českého ráje. Cílem tohoto setkání více než 50 zainteresovaných lidí ze všech koutů regionu a odborníků z různých oblastí nebyl pohled zpět na to, co se podařilo, ale naopak pohled dopředu - co je třeba v regionu ještě udělat, na co si dát pozor, případně čemu se vyhnout. Organizátoři by chtěli prozkoumat možnosti, zda by tento seminář mohl být prvním krokem k vytvoření společné představy o dalším vývoji Českého ráje, a to nejen co se týká krajiny, jejího vzhledu a využití, ale i způsobu života lidí v tomto regionu.

Druhý den semináře byl věnován zajímavé prohlídce areálů Šťastná země v Radvánovicích a Sklopísek Střeleč.

(Pro podrobnější informaci nabízíme tento odkaz: http://www.turnovskovakci.cz/view.php?nazevclanku=&cisloclanku=2010110004 )

Vytvořeno 5.11.2010 10:13:58 | přečteno 77x | zdarska