Regionální produkt Český ráj - setkání nositelů značky

Setkání regionálních výrobců

Tisková zpráva SČR 15/2013, vydaná 22. listopadu 2013

V pondělí 18. listopadu se v prostorách Kamenářského domu v areálu Muzea Českého ráje v Turnově uskutečnilo další setkání nositelů značky Regionální produkt Český ráj. Předmětem jednání, kterého se zúčastnilo přes 20 výrobců, bylo vyhodnocení projektu Regionální produkt Český ráj v letošním roce a především společná diskuze o plánovaných aktivitách na další období.

Součástí akce bylo také předání certifikátů novým nositelům značky, kterými se v rámci podzimní certifikace stali: Šárka Bredlerová (výroba přírodních mýdel a kosmetiky), Jiří Jiránek (produkce včelího medu), Klára Fišerová (výroba textilních hraček, kabelek a módních doplňků) a společnost Podkrkonošská uzenina s. r. o. Počet nositelů značky se tak rozšířil na 45.

Mezi novinky letošní sezony patří také rozšíření počtu prodejních míst regionálních produktů. Regionální potraviny jsou od října k dostání také ve Splzově (při hlavní silnici Turnov-Železný Brod), kde Tomáš Pelikán otevřel malou prodejnu v prostorách bývalé hasičské zbrojnice. V sortimentu najdeme vedle mléčné a sýrové produkce Farmy Tompeli pana Pelikána také podkrkonošskou uzeninu, lažanské mošty, lomnické suchary nebo regionální pivo či pečivo. Prodejna je otevřena od pondělí do čtvrtka od 08.00 do 17.30, v pátek až do 19.30 hodin. V sobotu je otevřeno dopoledne a v neděli odpoledne od 13.00 do 17.00 hodin.

Řemeslné produkty nesoucí značku regionální produkt Český ráj lze zakoupit například v prodejně při Muzeu Českého ráje v Turnově, v sezonních prodejnách na Valdštejně, v Infoshopu Vejminek na Malé Skále a v informačních centrech v Českém ráji.

Mezi aktivity plánované do budoucna bude i nadále patřit rozvoj internetové prezentace na stránkách www.regionalniprodukt.cz , kde jsou vedle prezentací jednotlivých nositelů značky a seznamu regionálních prodejen obsaženy veškeré informace týkající se značky Regionální produkt včetně pravidel pro její poskytnutí. Zájemci zde také naleznou veškeré dosud vydané tiskoviny, které jsou tu k dispozici ke stažení.

Na začátek příštího roku naplánovali účastníci setkání vydání nové propagační tiskoviny - katalogu s aktuálním přehledem nositelů značky a jejich prezentací. Materiál by měl být k dispozici před zahájením turistické sezony v Českém ráji 2014.

Zpracovala Jitka Kořínková, tel. 739 449 510, korinkova@cesky-raj.info

TZ č. 15