Turistické noviny Český ráj 2018 a Geopark Český ráj

TZ č. 5, autor: Archiv SČR

Tisková zpráva SČR 5/2018, vydána 15. května 2018

V těchto dnech vychází další ročník turistických novin Český ráj 2018. Noviny jsou tradičním průvodcem turistickou sezonou v regionu, který poskytuje návštěvníkům i místním obyvatelům důležité informace o nabídce území od Mladé Boleslavi přes Turnov po Semily, Novou Paku, Jičín a Sobotku.

První strany této oblíbené a turisty žádané tiskoviny jsou v letošním roce věnovány Geoparku Český ráj, který se pyšní prestižní značkou Globální geopark UNESCO. Známé i méně známé lokality Českého ráje jsou tedy tentokrát v novinách představeny ze zcela jiného pohledu, a to z hlediska jejich geologického vývoje.

„Geopark Český ráj je pro letošní sezonu hlavním marketingovým tématem Sdružení Český ráj. Kromě turistických novin je geoparku věnován samostatný informační leták, který byl vydán na začátku roku. Uskutečnili jsme školení po geologických lokalitách pro pracovníky informačních center a pro veřejnost připravujeme tři geovycházky s průvodcem a to v termínech 26. května, 11. července a 15. září. Během května bude také spuštěn nový web věnovaný Geoparku Český ráj,“ doplňuje Lucie Rakoušová ze Sdružení Český ráj.

V turistických novinách krom hlavního tématu čtenáři najdou kalendář akcí a důležitých výstav v regionu, přehledy turistických cílů a památek - včetně informací o vstupném a otevírací době. Dále jsou zde jízdní řády cyklobusů, mapa regionu, prázdninová nabídka pro každý den a v neposlední řadě i novinky z regionu.

Noviny připravilo a vydalo Sdružení Český ráj ve spolupráci s informačními centry a dalšími partnery. Turistické noviny Český ráj 2018 jsou k dispozici zdarma v informačních centrech a dalších místech v regionu.

V elektronické podobě je najdete zde:

Vytvořeno 15.5.2018 10:21:20 | přečteno 470x | rakousoval