Zoeken

Zoeken

Navigatie

 

Diensten en faciliteiten: Parkeerplaats, Parkeerplaats voor touringcars, Bagage-opslag (garderobe), Snacks

Lomnice nad Popelkou

Chlum 20, Lomnice nad Popelkou, 512 51

GSM:+420 739 568 347
De heuvel Tábor bevindt zich 2 km ten zuiden van de stad Lomnice nad Popelkou en nog geen 8 km ten noorden van de stad Jičín. De heuvel is 678 m hoog en op de top staat één van de mooiste uitkijktorens van Tsjechië.

De oorspronkelijke uitkijktoren was van hout en werd in 1888 gebouwd door de vereniging Okrašlovací spolek uit Lomnice nad Popelkou, voor de prijs van 1600 toenmalige Tsjechische kronen. De houten uitkijktoren was 22 m hoog.

De bouw van een nieuwe uitkijktoren werd veel langer en uitvoeriger gepland. De elegante bakstenen toren werd ontworpen door de plaatselijke architect Václav Slaba. De bouw begon in april 1911 en de 35 m hoge uitkijktoren was in geen vijf maanden tijd klaar. Voor de vele bezoekers werd er twee jaar later nog een berghut gebouwd en geopend op 24.8.1913.

De gerenoveerde uitkijktoren is sinds 2007 na een meerdere jaren durende reconstructie weer open. Na de reconstructie ligt het bovenste gedeelte van de toren 3 m hoger. De uitkijktoren is het gehele jaar door open en heeft een eigen ingang met een tourniquet met een muntautomaat.

Toegangsprijs

Volledige toegangsprijs:20,00 CZK
 
cesky rajliberecky krajkralovehradecky krajstredocesky krajlogoGPCRgreen wayCzechRepubliclogo
 
load